Rózsalugas Vendég- és Apartmanház - Szilvásvárad


Programok

· Lillafüredi kirándulás

Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, közigazgatási szempontból Miskolc része, földrajzilag a Szinva patak völgyében fekszik.
Turisztikai jelentősége kiemelkedő, hiszen az ország egyik legjobb adottságokkal büszkélkedő hegyvidéki üdülőhelye, számos látnivalóval, gyönyörű tájakkal.

Látnivalók Lillafüreden

Lillafüredi vízesés

Magyarország legnagyobb esésű vízesése, amit a Palota-szálló építésekor alakítottak ki, tehát nem természetes képződmény. A víz húsz méter magasról zúdul a mélybe.
Télen, amikor a vízesés befagy, olyan látvány tárul elénk, mintha egy mesében lennénk.

Palotaszálló

A szálló megépítésének ötlete gróf Bethlen Andrástól származik, akit első látogatásakor elbűvölt a táj szépsége. A híres szálloda végül az első világháború után, 1927 és 1930 között gróf Bethlen István kormányzósága alatt, Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban.

Lillafüredi barlangok

A hegyvidék szépségeiben könnyedén elmerülhetünk, annál is inkább, mivel a hegyek belseje barlangokat rejt, amelyeket az ide látogató turista (természetesen vezető segítségével) megcsodálhat.
Az Anna-mésztufabarlang mészkövei növényi mintákat őriznek, kialakulása miatt világritkaság.
Az István-barlang a környék legnagyobb cseppkőbarlangja, járatainak összhossza 1043 m, ebből a bemutatott szakasz hossza 170 m. Hámori-tó
A Hámori-tó a Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt keletkezett. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség.

Program:

A lillafüredi kirándulás tartalmaz egy barlangtúrát, egy ebédet és szabadprogramot a többi látnivaló megtekintéséhez. A busz a Rózsalugas Vendégház elől indul és ide érkezik vissza.
A kirándulás min. 7-8 fő jelentkezése esetén indul.
A program ára: 5.000 Ft.
Jelentkezés: (30)639-4048.

Vissza a Programok menüpontba.


 

 

Rózsalugas Vendég- és Apartmanház
Szilvásvárad, Ifjúság tér 3.
www.szilvasvarad-szallas.hu
Facebook: www.facebook.com/szilvasvaradszallas

SZÁLLÁSFOGLALÁS
telefonon: (30)639-4048,
e-mailen: info@szilvasvarad-szallas.hu


Partnereink:

Helga Apartmanház  ·  Makó, Justh Gyula u. 69.  ·  www.makoiszallas.hu   I   Helga Vendégház  ·  Maroslele, Vásárhelyi u. 50.  ·  www.marosleleszallas.hu
Fenyő Vendéglő  ·  Szilvásvárad, Szalajka völgy út  ·  www.fenyovendeglo.hu

Webmester: Purgel Zoltán  ·  zoltan@purgel.hu  ·  www.purgel.hu